Even voorstellen

Mijn naam is Arnold Kok en ik ben geboren in 1950.  Ik ben een gepensioneerde leraar basisonderwijs.  Mijn vader had samen met een paar broers al voor de oorlog duiven . De duivensport is mij zodoende met de paplepel ingegoten. Hetzelfde geldt voor mijn zoon Matthijs , bij wie de kwekers gehuisvest zijn.  In mijn jonge jaren speelde ik mee in de combinatie Jac. Kok en Zonen, want ook mijn broer Gerard – nog steeds actief – maakte daar deel van uit. Menigmaal werd het generaal kampioenschap in De Postduif te Kampen behaald. Maar ook hadden we in 1983 de Beste Vitesseduif van Nederland.

Iedere keer weer verbaasd over het enthousiasme van de kinderen.

Nadat ik getrouwd was, begon ik in 1987 op mijn huidige adres. Sindsdien speel ik onder de naam   A.J. Kok, al waren er ook een paar jaren dat we speelden onder de naam A.J. en Matthijs Kok. Ik speelde aanvankelijk op een paar kotjes en had toen eens de beste asduif van de kring. Later werd er een bescheiden hokje gebouwd en de resultaten werden steeds beter. Een hoogtepunt was: Generaal Kampioen Aangewezen van de toenmalige  Afdeling Zwolle e.o. tegen ongeveer 1200 leden. In 2004 besloten we ons te gaan specialiseren op de eendaagse én de meerdaagse fond. In 2008 werd afscheid genomen van het klassieke weduwschapspel en werd voortaan op nest gespeeld, tot op de dag van vandaag.

Samen met Matthijs op de Roofvogelhoeve. Erg indrukwekkend!

De start in 2008 was verbluffend: Driemaal teletekst op 3 verschillende dagfondvluchten met 3 verschillende jaarlingen. Onder het hoofdstuk Resultaten kunt u hierover meer lezen. Verder wil ik u met name verwijzen naar de knop Foto’s en prestaties. Ik wens U veel leesplezier bij het bekijken van mijn site!