OP NAAR DE FINALE !!!!

Voor fondliefhebbers die geen ZLU spelen rest er nog maar één vlucht: Nationaal Bergerac. Daarvoor heb ik afgelopen dinsdag 7 duiven ingekorfd. De spoeling was wat dun geworden, omdat Nanne Wolff  bij een paar duiven constateerde dat de vleugels respectievelijk de spieren niet goed aanvoelden. Daarbij was helaas ook Spirit, de enige duif die ik – na twee mooie prijzen – voor een derde keer wilde inzetten.  Drie twee- en driejaarse duiven en vier jaarlingen moeten de eer nu verdedigen. In het vorig weekend werd Agen vervlogen. Het werd wederom een zware vlucht. Op veel plaatsen sloot het concours ’s avonds niet. Ik draaide 2 duiven mooi op tijd, maar niet helemaal in de kop. Niettemin was dat dat genoeg om mijn eerste plek in kampioenschapsstanden van Afdeling 8 te behouden. En om in beide standen van de Noordelijke Unie de 3e plek te bezetten.                          Gelukkig keerde dinsdag mijn  vierde en laatste duif terug. Dat bezorgt mij de luxe, dat van al die 5 marathonvluchten slechts 2 duiven zijn achtergebleven.

Aansluitend op de duiven van Agen moesten de duiven van Nationaal Issoudun pas in de avond thuiskomen. In de week vóór inkorving heb ik er serieus over gedacht om aan deze vlucht helemaal niet mee te doen. Daar gaven de resultaten van die voorgaande vluchten alle aanleiding toe. Ook de intensiteit van het trainen van de duiven leek verdwenen. En zeker mijn motivatie. Halverwege de week bedacht ik dat ik toch nog 4 tweejaarse doffers zou zetten en op de inkorfdag besloot ik alsnog  een klein jaarling duivinnetje te zetten, omdat die de voorlaatste 2 vluchten toch wel iets had laten zien. Een gezellige barbecue met Matthijs en zijn gezin vormde  voor mij de overgang tussen Agen en Issoudun.  Tien minuten nadat we alles hadden opgeruimd, Matthijs en zijn gezin waren vertrokken naar huis en ik zonder veel vertrouwen was gaan zitten wachten, kwam er een blauw duifje naar de punt van ons huis toe fladderen. Ik vermoedde dat het een nagekomen jong was. Of zou het toch… Toen ze naar beneden dook was het de vraag: Gaat ze linksaf naar het jongenhok of rechtsaf naar het dagfondhok?? En zowaar, ze ging rechtsaf!!   Ik had de kloktijd van Eijerkamp gezien en begreep dat dit toch een leuke tijdduif moest zijn. Maar uiteindelijk was het zelfs goed voor een heuse teletekstplaats in afdeling 8 Noord.  Al redelijk vlot daarna ( gezien het stroeve verloop)  volgden twee broers, de 50 en de 51. Mijn club De Postduif, Kampen fungeerde als Nationaal inkorfcentrum en er hadden ook enkele Genemuider liefhebbers ingekorfd. Mijn duiven winnen daar  de 1e, 6e en 10e prijs tegen 244 duiven! Het eerste duivinnetje heb ik maar  ’t KLEINE BLAUWTJE  genoemd, want kleiner dan zij zitten er niet in het dagfondhok. Ze komt uit twee rechtstreekse duiven van clubmaat Johan de Vries.   De vader van de beide broers komt ook van Johan!   Zie stamkaarten.

Tot mijn grote verrassing kwam daar nog eens bij , dat ik dinsdagavond werd gebeld door de hoofdredacteur van Het Spoor, die mij meedeelde dat ik van Issoudun de 1e Grootmeester in Afdeling 8 ben geworden. Een prachtig kampioenschap vind ik dat!  Zo kreeg de dagfond toch nog een happy end.

De overnachtfond is eigenlijk van de eerste tot de vijfde vlucht voor mij een feest geweest. Nu nog afwachten of mijn 7 strijders hier op Bergerac ook nog een happy end aan kunnen breien………

2 antwoorden op “OP NAAR DE FINALE !!!!”

  1. Arnold, jouw mooie verbal leest als een Roman. Spanned, zelfs voor een niet kenner. Het lukt jou om duiventaal om te zetten in gewoon mensentaal.
    Succes komend weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *