WAT EEN SEIZOEN!!!

De oude duiven hebben  intussen al ruim de helft van het vliegseizoen erop zitten.          Op 9 juli had ik zowel op een dagfond- als  op een overnachtfondvlucht duiven mee.          En de tendens die zich in de afgelopen maanden al liet zien, zette zich voort.                 Dat betekent , dat het met de dagfond nog steeds niet wil vlotten.                                              Ik heb daarom meteen die duiven weer gekoppeld in de hoop                                                     er nog een aantal op verse eieren op de laatste vlucht te kunnen spelen.

Maar….. ook op de overnachtfond  zette de tendens van de eerdere vluchten zich voort!   Die werd mooi weergegeven in de kampioenschapsstanden van de Noordelijke Unie.       Na de vluchten Limoges, Bergerac en Ruffec kon ik dik tevreden zijn:

Vijf duiven gingen mee naar Cahors voor een terugreis van 1017 km.   Een halfzus van LUCKY, de winnares van Limoges, ging als eerstgetekende de mand in, omdat ze van die Limoges netjes als mijn 3e duif werd afgevlagd én omdat ze er piekfijn op stond. Naar gelang de lossingsdag dichterbij kwam steeg de spanning: Zou het mij lukken wéér in de kop van de uitslag te draaien? Zou ik die mooie kampioenschapsstand kunnen verdedigen??

Het antwoord kwam 24 ½ uur na de lossing. Toen landde mijn eerstgetekende op de valklep, juist op het moment dat ik even de keuken wilde binnenstappen. Verbazing, ongeloof, bewondering waren de gevoelens die door me heen gingen.

Ik heb haar de naam GOING HOME  gegeven.                                                                                   Het is de titel van een prachtig nummer van Dire Straits, een van mijn favoriete bands.      Dit nummer zou het erg goed doen als achtergrondmuziek van een film over deze vlucht…

Ze heeft dezelfde vader als LUCKY, maar haar moeder is afkomstig van de combinatie Rekker-Westra, zoals meer van onze kweekduiven. Haar nestbroer vloog ook nog prijs, evenals een derde duif.

De voorlaatste overnachtvlucht wordt Bordeaux op 19 juli.   Daarvoor worden de 3 duiven klaargemaakt, die ook naar Bergerac zijn geweest. Mogelijk nog aangevuld met een vierde.                   De week daarna wordt het marathonseizoen afgesloten met opnieuw Bergerac. Ik hoop SPIRIT weer in topconditie te kunnen krijgen en ook een aantal jaarlingen, waaronder een vol zusje van LUCKY.      Het zal toch niet….

Eén antwoord op “WAT EEN SEIZOEN!!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *