Vliegduiven gekoppeld: Leven in de brouwerij!

Op 5 maart jl. heeft Matthijs de kweekduiven gekoppeld voor de 2e ronde. De meeste duiven zijn omgekoppeld. Zelf heb ik tegelijkertijd ook alle vliegduiven gekoppeld. Zoals de laatste jaren hier de gewoonte is, gaan de eieren van de kwekers weer onder de vliegduiven en worden de kwekers opnieuw gekoppeld voor de derde ronde. We zullen wat meer jongen kweken dan vorig jaar, omdat ik nogal wat bonnen beschikbaar heb gesteld.

Veel blauwe duiven op het dagfondhok.

Ik ben wel blij dat ze weer gekoppeld zitten. Zeker na deze saaie coronawinter geeft me het een gevoel, dat de opstart naar vliegseizoen 2021 nu gemaakt is. De eerste 20 vroege jongen fladderen inmiddels al een beetje van de berging naar het hok. Het verbaast me telkens weer, hoe snel jonge duiven leren reageren op al wat je als liefhebber doet. Komende week laat ik ze enten tegen paramyxo.

Aardig wat rode en roodbonte duiven op het overnachtfondhok.

Nu maar hopen, dat we in april ‘gewoon’ kunnen beginnen aan het vliegseizoen. En dat het weer een beetje wil meewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *